CureWrap™

CureWrap™

Dispozitiv non – invaziv pentru terapia prin răcirea corpului.
Un tratament inovator pentru stop cardiac, accident vascular cerebral acut, leziuni cerebrale traumatice, infarct miocardic acut şi sepsis, terapia prin răcirea corpului se adresează nevoii de neuroprotecţie prin răcirea creierului.
Conceptul de neuro-protecţie prin hipotermie, a făcut un pas uriaş în viitor.

Sistemele de răcire constau din următoarele elemente:

1. Articolele de îmbrăcăminte special proiectate, CureWrap ™, obţin o eficienţă termică maximă. Se ajunge la un transfer de căldură mare prin acoperirea de suprafaţă 3-dimensională.
CureWrap ™ este construit din materiale flexibile şi durabile având în vedere binele şi confortul – atât pentru pacient cât şi pentru personalul curant. CureWrap este disponibil în diferite modele şi dimensiuni, variind de la copii la adulţi.

2. Unitatea de control – CritiCool ™ este o unitate de gestionare a temperaturii controlată de un microprocesor.
Utilizând feedback-ul de la pacient şi de la senzorii de temperatură a pielii, algoritmul de control răspunde prin modificarea temperaturii apei, astfel încât temperatura ţintă a pacientului va fi atinsă cu precizie.
Astfel se obţine gestionare a temperaturii corpului pacientului într-un mod non-invaziv, eficient şi precis.

Răcirea îmbunătăţeşte rezultatele neurologice şi reduce mortalitatea

Stopul cardiac - Hipotermia după stopul cardiac a fost dovedit că:
Îmbunătăţeşte rezultatele neurologice cu 16%
Reducerea mortalităţii cu 14%
Pe baza acestor date, ILCOR şi AHA au recomandat utilizarea hipotermiei terapeutice pentru pacienţii care au făcut stop cardiac. Acest tratament a devenit parte din practica de rutină în centre medicale la nivel mondial.

Accident vascular cerebral - hipotermia terapeutică prezintă rezultate promițătoare ca un neuro-protector în îmbunatățirea rezultatelor pacienților care suferă de accident vascular cerebral ischemic. O scădere a temperaturii creierului a fost dovedit că reduce leziunile cerebrale ischemice şi reduce edemul cerebral şi presiunea intracraniană.

Leziuni traumatice ale creierului - Mai multe studii au arătat că hipotermia în evoluţia clinică a pacienţilor ajută la reducerea semnificativă a ICP şi la limitarea leziunilor cerebrale secundare după un traumatism cranian sever.

Hipertermie necontrolată - Febra este foarte frecventă la pacienţii cu leziuni neuronale şi este asociată cu un rezultat slab. Chiar şi creşteri minime de temperatură au efecte nocive asupra ţesutului cerebral vătămat. Prin urmare, trebuie luate măsuri pentru controlul temperaturii.

Asfixie şi encefalopatie hipoxic-ischemică - Asfixia este atunci când există mai puţin oxigen livrat la corp sau un organ şi există o acumulare de dioxid de carbon în organism sau ţesut. Fluxul sanguin insuficient pentru un organ poate provoca asfixie.

Efectele protectoare ale hipotermiei sunt datorate:

♦ reducerii metabolismului cerebral, consumului de oxigen şi cererii de glucoză
♦ Încetinirea procesului distructiv neuroexitator
♦ Reducerea producţiei de radicali liberi
♦ Stabilizarea barierei sânge - creier
♦ Reducerea procesului inflamatoriu

0.00 RONPret:
Tehnomed 2010 © Copyright ADesign